Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 Tahun 2021/2022

Vadcoy.com – Pada kali ini, Mang Ocoy ingin membagikan soal Ujian/Penilaian Akhir Semester atau UAS/PAS mapel Bahasa Inggris Kelas 6 SD/MI semester 1 (ganjil) tahun ajaran 2021/2022.

Selain membagikan soal UAS/PAS mapel Bahasa Inggris Kelas 6 SD/MI semester 1 (ganjil) tahun ajaran 2021/2022, Mang Ocoy juga membagikan kunci jawabannya.

Jika bapak/ibu guru, adek-adek, serta wali murid membutuhkan referensi soal UAS/PAS mapel Bahasa Inggris Kelas 6 SD/MI semester 1 (ganjil) tahun ajaran 2021/2022. Silahkan Anda semua bisa mengambil soal UAS/PAS mapel Bahasa Indonesia yang Mang Ocoy bagikan di bawah ini.

Semoga bisa bermanfaat bagi Anda semua! Dan jika sekiranya bermanfaat, jangan lupa dishare yaa 😉

Muatan: Bahasa Inggris
Kelas: VI (Enam)
Semester: 1 (Satu)
Hari/Tanggal: Rabu, 08 Desember 2021
Waktu: 07.30 – 09.00

Petunjuk Umum:
1. Berdoalah terlebih dahulu sebelum mengerjakan soal!
2. Tulislah nama dan nomor absenmu di sudut kanan atas!
3. Bacalah dahulu dengan teliti sebelum mengerjakan soal!
4. Kerjakan dahulu soal-soal yang paling mudah!
5. Teliti kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan kepada Bapak/Ibu Guru!

Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD/MI Semester 1 (Ganjil) Tahun Ajaran 2021/2022

Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 Tahun 2021/2022

1. Pencil A : 25 cm
Pencil B : 15 cm
Pencil B is … than Pencil A.
a. Long
b. Longer
c. Short
d. Shorter

The dialogue below is for questions number 2 – 6.

Dinda : Do you have … (2) pencil or pen?
Zarif : Yes, … (3). I have pencils.
Dinda : How … (4) pencils do you have?
Zarif : I have four pencils
Dinda : … (5) you lend me one of your pencils, please?
Zarif : … (6). Here it is.
Dinda : Thank you so much.

2. a. many
b. any
c. much
d. little

Silahkan baca juga:  Soal UAS/PAS PKN Kelas 11 Semester 1 dan Kunci Jawabannya

3. a. I do not
b. I does not
c. I does
d. I do

4. a. many
b. any
c. much
d. some

5. a. sure
b. would
c. please
d. what

6. a. no, thanks
b. i am sorry
c. certainly
d. my pleasure

7. Sinta : 160 cm
Dhoni : 165 cm
Fika : 155 cm
Dhoni is … of the other students.
a. Tall
b. The tallest
c. Taller
d. The taller

8. Audrine is 9 years old. Alden is 11 years old. Audrine is … than Alden.
a. Older
b. Old
c. Younger
d. Young

This text is for questions number 9 – 13.

My name is Angga. I live at Wijaya Street. My house is next to the bookstore. Today, my mother asks me to accompany her to the traditional market. The traditional market is located at Merdeka Street. There are many public places along this street.

There are a bank and a post office on the both sides of the traditional market. The bank is in the left side and the post office is in the right side. There is a bakery across the traditional market. There is also a police station. It is next to the bakery.

9. What are the public places next to the traditional market?
a. A bank and a post office
b. A bakery and a post office
c. A police station and a bakery
d. A bank and a bakery

10. Where does his mother want to go?
a. She wants to go to the traditional market.
b. She wants to go to the supermarket.
c. He wants to go to the traditional market.
d. He wnts to go to the supermarket.

Silahkan baca juga:  Soal UAS/PAS PAI Kelas 4 SD Semester 1 Tahun 2021/2022

11. Where does Angga live?
a. at Merdeka Street
b. at Benteng Street
c. at Merdeka Street
d. at Sudirman Street

12. Where is the bakery?
a. On the left side of the post office
b. On the right side of the traditional market
c. Across the police station
d. Across the traditional market

13. Where is the supermarket located?
a. At Wijaya Street
b. At Sudirman Street
c. At Merdeka Street
d. At Cut Mutia Street

14. Andi : How much does the book cost?
Mr. John : It … fifty thousand rupiahs.
a. Costs
b. Cost
c. Costed
d. Costing

15. Jenny : Do you know Mr. Hadi?
Viera : Yes, I …
a. Am
b. Was
c. Do
d. Does

Kunci Jawaban Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD Semester 1 (Ganjil) Tahun Ajaran 2021/2022

  1.  d
  2.  b
  3.  d
  4.  a
  5.  b
  6.  c
  7.  b
  8.  c
  9.  a
  10.  a
  11.  b
  12.  d
  13.  c
  14.  a
  15. d

Check Also

Soal UTS/PTS PKN Kelas 1 SD Semester 2 Tahun Ajaran 2021/2022

Soal UTS/PTS PKN Kelas 1 SD Semester 2 Tahun Ajaran 2021/2022

Vadcoy.com – Pada kali ini, Mang Ocoy ingin membagikan Soal Ujian/Penilaian Tengah Semester atau UTS/PTS …

Soal UTS/PTS PAI Kelas 1 SD Semester 2 Tahun Ajaran 2021/2022

Soal UTS/PTS PAI Kelas 1 SD Semester 2 Tahun Ajaran 2021/2022

Vadcoy.com – Pada kali ini, Mang Ocoy ingin membagikan Soal Ujian/Penilaian Tengah Semester atau UTS/PTS …