Soal PTS/UTS Kelas 7 Mapel Bahasa Inggris Semester 2 Dan Kunci Jawaban

Vadcoy.com – Pada postingan kali ini, Admin akan membahas tentang Soal PTS/UTS Kelas 7 Mapel Bahasa Inggris Semester 2 dan Kunci Jawaban. Silahkan simak pembahasannya dibawah ini!

Dibawah ini merupakan Soal PTS/UTS Kelas 7 Mapel Bahasa Inggris Semester 2 dan Kunci Jawaban. Perlu diingat, kunci jawaban ini hanya resmi dari situs Vadcoy.com, bukan situs yang lain.

Adapun contoh soal PTS/UTS ini berisi dari 15 soal pilihan ganda. Dan pada contoh soal ini disertai kunci jawaban yang bisa digunakan sebagai panduan belajar bagi siswa untuk penguat materi.

Soal PTS/UTS Kelas 7 Mapel Bahasa Inggris Semester 2 dan Kunci Jawaban

1. Heni: Wow! Your classroom is very clean; nothing is dirty and ….. Chandra: Thank you, Heni. What is the most suitable word to answer the fill in the blank?

a. clean b. pretty c. wonderful D. essy

Jawaban: D

The following conversation is used to answer question number 2 until 6

Siti : This park is shady and the flowers are colorful. I …. this park. (2) Lina : I do, too. This is a …. park. (3) Edo : Look! There are butterflies. Dayu : They are ….. (4) Beni : There are garbage cans too. We can keep this park …..(5) Udin : I like studying here. The weather is nice. The park is beautiful. And, it’s a…. day. (6)

2. What is the most suitable answer for question number one?

a. Want to go to b. Hate c. Like d. Feel

Jawaban: C

3. Whatis the most suitable answer for question number two?

a. Ugly b. Dirty c. City d. Wonderful

Jawaban: D

4. What is the most suitable answer for question number three?

Baca juga:  Soal PTS/UTS Kelas 11 Mapel Biologi Semester 2 Dan Kunci Jawaban

a. Flying b. Boring d. Pretty d. Dirty

Jawaban: D

5. What is the most suitable answer for question number four?

a. Dirty b. Clean c. Ugly d. Wonderful

Jawaban: B

6. What is the most suitable answer for question number five?

a. Terrible b. Horrible c. Beautiful d. pretty

Jawaban: C

7. Edo: The music is too loud. Please turn … the volume so that I can have more concentration Edi : I’m sorry, Edo. I will do it then.

a. out b. in c. down d. up

Jawaban: C

8. Anita: Your room is too dark, May I open the …. Please Siti : Of course, Anita. Thank you very much.

a. door b. roof c. curtains d. roof

Jawaban: C

9. Rita: Ani, your couch is very Ani : Thank you. I love this couch too. Rita : Your couch has a lovely … Ani : Yes, red is my favorite. What is the most suitable word to fill in the blank?

a. size b. colour c. shape d. model

Jawaban: B

10. Marno : Adi, your house is actually so far away from the school, but you always come to school ….. Adi: I always go to school at 6.00 a.m. That’s why I’m never late. What is the correct word to fill in the blank in Marno’s sentence?

a. at time b. on time c. for time d. in time

Jawaban: B

11. My parents live in a small village. They plant and grow rice. They are …

a. Teacher b. Farmer c. Seller d. Tailor

Jawaban: B

12. Heni: Wow! Your classroom is very clean; nothing is dirty and ….. Chandra: Thank you, Heni. What is the most suitable word to answer the fill in the blank?

Baca juga:  Contoh Soal UTS/PTS PAI Kelas 3 SD Semester Genap Tahun Ajaran 2020/2021

a. clean b. pretty c. wonderful D. essy

Jawaban: D

13. Our school yard is very large. We can play …. here

a. chess b. computergames c. badminton d. hide and seek

Jawaban: C

14. A: “I met Mr. Asman Yesterday.” B: “Oh yah? you mean the man … you the letter of recommendation for your study?” The correct grammar to fill the blank is …

a. Give b. Giving c. To give d. Given

Jawaban : B

15. Alba is a student of senior high school. He always … to school by bicycle everyday

a. goes b. is going c. go d. went

Jawaban: A

Itulah pembahasan Soal PTS/UTS Kelas 7 Mapel Bahasa Inggris Semester 2 dan Kunci Jawaban yang bisa Admin bagikan. Semoga bisa bermanfaat bagi Anda semua!