Soal PTS/UTS Kelas 6 Mapel Bahasa Inggris Semester 2 Dan Kunci Jawaban

Vadcoy.com – Pada postingan kali ini, Admin akan membahas tentang Soal PTS/UTS Kelas 6 Mapel Bahasa Inggris Semester 2 dan Kunci Jawaban. Silahkan simak pembahasannya dibawah ini!

Dibawah ini merupakan Soal PTS/UTS Kelas 6 Mapel Bahasa Inggris Semester 2 dan Kunci Jawaban. Perlu diingat, kunci jawaban ini hanya resmi dari situs Vadcoy.com, bukan situs yang lain.

Adapun Soal PTS/UTS Kelas 6 Mapel Bahasa Inggris Semester 2 dan Kunci Jawaban terdiri dari 20 soal pilihan ganda.

.Dan Soal PTS/UTS Kelas 6 Mapel Bahasa Inggris Semester 2 dan Kunci Jawaban ini hanya untuk panduan orang tua dalam memandu proses belajar anak.

Dianjurkan untuk para siswa agar bisa mengerjakan soal PTS, UTS kelas 6 Bahasa Inggris terlebih dahulu sebelum menengok kunci jawabannya.

Soal PTS/UTS Kelas 6 Mapel Bahasa Inggris Semester 2 dan Kunci Jawaban

A. Berilah tanda silang (x) di depan huruf a,b,c atau d pada jawaban yang benar!

1. A : “ Could I borrow your pencil?” B : ………………… a. You’re welcome b. Of course c. Yes, it is d. Thank you

Jawaban: B

2. My father forbids me to swim in the river. He says …. a. Swim in the river ! b. No swim in the river ! c. Don’t swim in the river ! d. Doesn’t swim in the river !

Jawaban: C

3. We will do exercise on page. Our teacher says …. a. Open your book b. Close your book c. Put your book d. Pack your book

Jawaban: A

4. Precident, vice president, and minister are the …. government. a. local b. regional c. central d. international

Jawaban: C

5. These are the members of the central government, except …. a. president b. governoor c. minister d. vice president

Baca juga:  Soal PTS,/UTS Kelas 3 Tema 6 SBdP Dan Kunci Jawaban

Jawaban: B

6. My mother cooks friedrice in the . . . . a. Kitchen b. Dining room c. Bathroom d. Bedroom

Jawaban: A

7. Radin : What does she . . . at the post office? Rully : She buys a post card. a. Make b. Buying c. Buys d. Buy

Jawaban: D

8. A place people can buy envelopes, stamps, post cards and mail a letter is called . . . . a. Officer b. Market c. Post office d. Drugstore

Jawaban: C

9. When someone wants to mail a letter, she should stick a … on the envelope. a. Stamp b. Sticker c. Picture d. Map

Jawaban: A

10. …………… the tour guide, or you might get lost. a. Go b. Read c. Follow d. Help

Jawaban: C

11. A time for breakfast is in the … a. Afternoon b. Midnight c. Morning d. Night

Jawaban: C

12. There are twelve … in a year. a. Months b. Weeks c. Calenders d. Days

Jawaban: A

13. There are … days in a week. a. Five b. Seven c. Eight d. Six

Jawaban: B

14. Mrs. Zahra : How … is the bag? Seller : It’s ninety five thousands Rupiahs. a. Much b. Many c. Cheap d. Big

Jawaban: A

15. Vina is sick. She have to go to …. a. the nurse b. the teacher c. the doctor d. the police

Jawaban: C

16. The doctor injects the patient using a …. a. syringe b. crutch c. stethoscope d. thermometer

Jawaban: A

17. Dinda eats sauce too much. Now, she has a …. a. headache b. earache c. backache d. stomachache

Jawaban: D

18. Nindi : “Could you …. the window, please?” Sandra : ” Sure .” a. sit b. open c. turn on d. sweep

Baca juga:  Soal PTS/UTS Kelas 10 Mapel IPS Semester 2 Dan Kunci Jawabannya

Jawaban: B

19. The opposite direction (compass) of ‘north’ is . . . . a. Southeast b. South c. West d. East

Jawaban: B

20. …………… the lights, it’s already noon. a. Turn on b. Turn off c. Don’t play d. Follow

Jawaban: A

Itulah pembahasan Soal PTS/UTS Kelas 6 Mapel Bahasa Inggris Semester 2 dan Kunci Jawaban yang bisa Admin bagikan. Semoga bisa bermanfaat bagi Anda semua!